Θάνατος Κώστα Δασκάλου: Η υπόθεση έκλεισε, τα ερωτηματικά παραμένουν

Η επίσημη εκδοχή για τον θάνατό του είναι ο πνιγμός εντός ύδατος, ενώ το κινητό του άτυχου νεαρού δε βρέθηκε ποτέ-Οι συγγενείς του έχουν σκοπό να οδηγήσουν την υπόθεση στο Εφετείο, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα

Με επίσημη εκδοχή θανάτου να είναι ο πνιγμός εντός ύδατος είχε κλείσει η υπόθεση θανάτου του 40χρονου υπαλλήλου του Δήμου Καβάλας, Κώστα Δασκάλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 24 Νοεμβρίου 2020 από την Καβάλα και η σορός του εντοπίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου.

«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής του πτώματος έδειξαν παρουσία αλκοόλης στο αίμα του, η οποία είναι σε μικρή συγκέντρωση, 0,52g/L. Μικρή επίσης είναι και η παρουσία βενζοδιαζεπίνων που κατά την άποψή μου δε δικαιολογούν κάμψη του λογικού και της συνείδησης, ώστε να οδηγηθούμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ήταν ατύχημα. Πώς δηλαδή βρέθηκε σε εκείνο το σημείο και τι τον οδήγησε να πέσει στην κυριολεξία με τα μούτρα μέσα στο πηγάδι; Αυτό το ερώτημα που είναι καίριο παραμένει αναπάντητο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική, δεν υπάρχουν εξωτερικά ίχνη πάλης ή αντίστασης», είχε δηλώσει η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου μιλώντας στην Espresso.

Με αυτά τα ερωτηματικά, συν του γεγονότος ότι δε βρέθηκε ποτέ το κινητό του Δασκάλου, το οποίο ίσως έριχνε περισσότερο φως στην υπόθεση, η οικογένεια του άτυχου νεαρού, η υπόθεση του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, προτίθεται να πάει στο Εφετείο, ωστόσο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η κηδεία του Δασκάλου έγινε με την οικονομική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ και η δικηγόρος προσφέρθηκε να βοηθήσει την οικογένεια χωρίς να την επιβαρύνει οικονομικά.