Παραιτήθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Καβάλας ο Ανέστης Τσαβδαρίδης. Κάνει λόγο για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές

Οι λόγοι παραίτησης του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του Αυτονόμου Δικτύου-ΕΡΑ ΠΕ Καβάλας με επίκεντρο την απεργία-αποχή για την αξιολόγηση και η σχετική επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Καβάλας

Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσε με επιστολή του στον πρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Αυτονόμου Δικτύου-ΕΡΑ ΠΕ Καβάλας, Ανέστης Τσαβδαρίδης, εξηγώντας, παράλληλα τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η επιστολή παραίτησης του Ανέστη Τσαβδαρίδη

Κ. πρόεδρε, αγαπητέ, συνάδελφε Τάσο Ιωαννίδη,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας στις 6/10 με έκπληξη άκουσα τρεις συναδέλφους,  μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας (τα δύο μέλη της ΔΑΚΕ και ένα της ΔΗΣΥ, δύο από τα οποία υπήρξαν μάλιστα και αιρετοί) και ενώ είχε προχωρήσει η συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα και των απεργιακών κινητοποιήσεων, να δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι οι ίδιοι προσωπικά στα σχολεία τους δε συμμετέχουν στην απεργία-αποχή για την αξιολόγηση.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης όπως και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι κατέθεταν απόψεις για την οργάνωση του αγώνα.

Θεωρώ πως τέτοιες αντιθεσμικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, οι οποίες αποτελούν κατά τη γνώμη μου κατάλοιπα μιας άλλης εποχής και μιας συνδικαλιστικής πρακτικής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, αμαυρώνουν τον ανιδιοτελή αγώνα δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων που κόντρα σε εκφοβισμούς, απειλές και πιέσεις απεργούν και απέχουν από την (αν)αξιολόγηση.

Επειδή, κ. πρόεδρε, μου είναι αδύνατον να διαχειριστώ σε ανθρώπινο, προσωπικό επίπεδο αυτές τις συμπεριφορές, όπως και να συνυπάρξω πλέον με τους συγκεκριμένους συναδέλφους  συνδικαλιστικά, θεωρώ πως ο μόνος τρόπος να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου είναι να σας ζητήσω να δεχτείτε την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας.

Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλάι των συναδέλφων τόσο προσωπικά όσο και μέσα από την παράταξη Αυτόνομο Δίκτυο-ΕΡΑ Πε Καβάλας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η  δημόσια εκπαίδευση και ο Έλληνας εκπαιδευτικός.

Καλούς αγώνες!