Καβάλα, 2021: Κάποιος βρήκε να κλέψει… φυτά από την είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης! [φωτογραφίες]

Μια μηδαμινής αξίας κλοπή που όμως «κόστισε» πολύ στους ανθρώπους που πάσχισαν να ομορφύνουν τον δημόσιο χώρο

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021 το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Καβάλας «επισκέφτηκε» τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ομόρφυνε τους αίθριους χώρους φυτεύοντας λουλούδια και φυτά, δίνοντας «χρώμα» στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και… το πρωί της επόμενης μέρας, οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης είδαν ότι «κάποιος» βρήκε να… κλέψει φυτά από τα παρτέρια που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου!

Το γεγονός έσπευσε να γνωστοποιήσει μέσω του Facebook η προϊσταμένη της ΔΒΚ Κατερίνα Κουμανίδου η οποία, δημοσιεύοντας τις αντίστοιχες φωτογραφίες που μόνον θλίψη μπορούν να προκαλέσουν, έγραψε τα εξής, φανερά φορτισμένη:

«Στην Ελλάδα του 2021 και συγκεκριμένα στην πόλη μας συμβαίνει το εξής, επιεικώς, απαράδεκτο. Φυτεύεις λουλούδια και τα προσέχεις σαν τα μάτια σου γιατί θέλεις ο χώρος που εργάζεσαι να είναι όμορφος για σένα και τους συμπολίτες σου. Την επομένη το πρωί αντικρίζεις άδειες γλάστρες γιατί κάποιοι θεώρησαν πως πρέπει να τα κλέψουν.

Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, όχι για το φυτό που έχει κλαπεί, αλλά για την παιδεία που δεν έχουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε σκεπτόμενοι πολίτες και φυσικά η Ελλάδα με τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρόκειται ποτέ να έχει την τύχη που της αξίζει. Αυτά συμβαίνουν στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Ο χώρος έχει κάμερες. Καλό θα ήταν όποιος έκλεψε να βρει τρόπο να επανορθώσει».

Δείτε φωτογραφίες ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το… «πλιάτσικο»: