Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50 ετών

Η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη φάση σε περίπου 100.000 άτομα-Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού-Κινητά συνεργεία εμβολιασμού θα βρεθούν στη βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό Covid-19 οι άνω των 50 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα, μάς συστήνει τη διενέργεια τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α’ και στην ομάδα Β’, με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης», ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη φάση σε περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, τις απογευματινές ώρες, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση, με τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Κινητά συνεργεία εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση «Ελευθερία», ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι συνεχίζεται σε απομακρυσμένες περιοχές, επικεντρώνοντας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Την ερχόμενη εβδομάδα κινητά συνεργεία εμβολιασμού θα βρεθούν στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

  • την Τρίτη (12/10) θα είναι σε απομακρυσμένα χωριά στην Πιερία, στο Κιλκίς και στην Ξάνθη
  • την Τετάρτη (13/10) στη Δράμα και στην Πέλλα
  • την Πέμπτη (14/10) σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών