Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας έβαλε και πάλι το κόμμα πάνω από την πατρίδα

Δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στην Τηλεόραση της ΕΡΤ μετά την κύρωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων

«Όποιος αισθάνεται Έλληνας, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος». Αυτό τόνισε το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021 ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά.

Ο κ. Λαζαρίδης, που ήταν εισηγητής του σχετικού σχεδίου νόμου στη Βουλή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για μια «ισχυρή και ιστορική συμφωνία την οποία έψαχνε η χώρα μας από το 1974 και προβλέπει αφενός τη ρήτρα της αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε μια από τις δύο χώρες και αφετέρου την αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας, με τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν».

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε, «η Ελλάδα μπαίνει στην αρχή μιας προσπάθειας ούτως ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ο ευρωπαϊκός στρατός, χωρίς πάντως την ίδια στιγμή να υπονομεύουμε τη θέση μας στο ΝΑΤΟ».

Σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί έβαλαν το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Και επειδή είμαι πεπεισμένος ότι όλοι κρινόμαστε και τη δεδομένη στιγμή, αλλά και τη στιγμή των εθνικών εκλογών, νομίζω ότι θα το διαπιστώσουν. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε από τη μια να μας λέει -ούτε λίγο ούτε πολύ- γιατί δεν βυθίσαμε το Oruc Reis και από την άλλη να κινδυνολογεί, υποστηρίζοντας ότι από την υποσαχάρια περιοχή του Σαχέλ, όπου έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έρθουν φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών. Την ίδια στιγμή θέλει την αμυντική συμφωνία, αλλά όχι την αμοιβαιότητα, δηλαδή είναι σαν αυτό που ήθελε κάποτε, τα χρήματα χωρίς τα μνημόνια».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε παλαιότερη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, τον Δεκέμβριο του 2020, στον ιστότοπο Militaire.gr, «όταν έλεγε ότι θα έβλεπε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μαχητικά Rafale, φρεγάτες Belharra και αμυντική συμφωνία. Και τα τρία αυτά χθες υπήρχαν, αλλά τα καταψήφισε!», παρατήρησε.