Εργατικά Σωματεία Καβάλας-Θάσου: Κάλεσμα σε κοινό αγώνα με τους εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο δασκάλων και καθηγητών κατά της αξιολόγησης

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές, κατά της μετατροπής της παιδείας σε εμπόρευμα και των σχολείων σε σουπερμάρκετ, απευθύνουν τα Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία Καβάλας-Θάσου, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια της Δευτέρας 11/10, κατά της αξιολόγησης.

Τα σωματεία που βρίσκονται στο πλευρό των δασκάλων και καθηγητών είναι τα εξής:

  • Σωματείο Εμποροϋπάλληλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου
  • Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η ενσωμάτωση»
  • Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων:

«Η χρονιά ξεκίνησε «σαν να μην τρέχει και τίποτα» για την κυβέρνηση»

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται! Μιλούν για αναβάθμιση του σχολείου και δεν έχουν πάρει στοιχειωδώς ένα μέτρο για τα μαθησιακά κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση, ειδικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτή τη διαδικασία. Η χρονιά ξεκίνησε «σαν να μην τρέχει και τίποτα»!

Η  πανδημία θερίζει και η κυβέρνηση έβγαλε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, αντί να αραιώσει τους μαθητές μέσα στα τμήματα και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συγκροτήματα σχολείων, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να βρεθούμε όλοι στον κοινό αγώνα για ολόπλευρη μόρφωση και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί άμεσα να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών. Πριν μια εβδομάδα έστειλε τα ΜΑΤ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τώρα με δικαστικές αποφάσεις και απειλές προσπαθεί  να τρομοκρατήσει τον λαό που αγωνίζεται αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, που πολλοί άλλωστε έχουμε παιδιά  στο σχολείο, σε κοινό αγώνα με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές, κατά της μετατροπής της παιδείας σε εμπόρευμα και των σχολείων σε σουπερμάρκετ.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις για :

  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών .
  • Καμιά εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και Μ. Κ.Ο. στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη λειτουργία των σχολείων.
  • Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων.
  • Να καταργηθεί , να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται! Μιλούν για αναβάθμιση του σχολείου και δεν έχουν πάρει στοιχειωδώς ένα μέτρο για τα μαθησιακά κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση, ειδικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτή τη διαδικασία. Η χρονιά ξεκίνησε «σαν να μην τρέχει και τίποτα»!

Η πανδημία θερίζει και η κυβέρνηση έβγαλε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, αντί να αραιώσει τους μαθητές μέσα στα τμήματα και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συγκροτήματα σχολείων, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που ενώ μιλάει για αναβάθμιση του σχολείου δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε  για την αναπλήρωση των μαθησιακών κενών που άφησε η περίοδος της τηλεκπαίδευσης, ούτε για την προφύλαξη από την πανδημία στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς των μαθητών και στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καπνεργάτη».