Καβάλα: «Εξόρυξη» καινοτομίας μέσα από ένα πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα [φωτογραφίες]

Φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου παρακολούθησαν την επίδειξη του νέου υπερσύγχρονου και μοναδικού στην Ελλάδα προσομοιωτή γεωτρήσεων, στο πλαίσιο του Ξενόγλωσσου Μεταπτυχιακού Προγράμματος "MSc in Oil & Gas Technology"

Με επιτυχία και… καινοτομία ξεκίνησε η δια ζώσης έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας-Παράρτημα Καβάλας την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους «περιελάμβανε» φέτος και την υποδοχή των νέων φοιτητών του Ξενόγλωσσου Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο: “MSc in Oil & Gas Technology”.

Παρά τη βροχή, τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις δυσκολίες της πανδημίας, η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους φοιτητές, μεταξύ άλλων, από το Βιετνάμ, το Ιράν και τη Ζιμπάμπουε όσο και στους εκπροσώπους των εταιριών που παρευρέθησαν.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε παρουσίαση και επίδειξη του νέου υπερσύγχρονου προσομοιωτή γεωτρήσεων (Drilling Simulator), μοναδικού στην Ελλάδα.