Η μουσική των μεταναστών «στολίζει» το Μουσικό Σχολείο Καβάλας [φωτογραφίες]

Έξι κορίτσια απ’ τον Αφγανιστάν που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Καβάλας χάρισαν στο σχολείο τους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησαν με θέμα τη μουσική

Στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 6 κορίτσια που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Καβάλα, προκειμένου να χαρίσουν τους πίνακες που ζωγράφισαν με θέμα τη μουσική.

Πρόκειται για κορίτσια από το Αφγανιστάν που συνδύασαν τη ζωγραφική με τη μουσική και δημιούργησαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο πλέον φιλοξενείται στην αίθουσα ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Με όχημα την αγάπη τους για τη μουσική τα κορίτσια εμπνεύστηκαν 17 ξεχωριστούς πίνακες. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννη Κακάρα στο χώρο του σχολείου, να συζητήσουν μαζί του και να δωρίσουν τα έργα τους. Στόχος αυτής της κίνησης ήταν να εμπνεύσουν τους μαθητές, να ομορφύνουν το χώρο, αλλά και ν’ αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

«Οι ζωγραφιές των παιδιών θα είναι πάντα εδώ να μας θυμίζουν την παρουσία τους στην πόλη μας. Και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό», είπε ο κ. Κακάρας, υπενθυμίζοντας στα παιδιά του σχολείου την αξία της προσφοράς και της συνεργασίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με τη Solidarity Now. Ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις Ελληνικές αρχές στη διαχείριση της Δομής με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.