Επιστήμονες Υγείας Καβάλας: Έκκληση στους συναδέλφους τους να εμβολιαστούν

Κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Καβάλας που τονίζουν ότι η πανδημία μαίνεται εξαιτίας της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Εκκληση προς τους συναδέλφους τους που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι σε αναστολή να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους και να στελεχώσουν το «αδύναμο» σύστημα υγείας, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοίκησης του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγων Καβάλας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τους προέδρους των Συλλόγων, Αναστασία Αντωνίου, Σίσσυ Ρακιτζή και Σίμο Τσετίνη, γίνεται έκκληση τόσο στους αναποφάσιστους φοβισμένους συνανθρώπους μας να εμπιστευτούν την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα, όσο και στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας να θωρακιστούν και με το εμβόλιο της γρίπης, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι αναμένεται έξαρση της γρίπης με την άφιξη του χειμώνα και το συνωστισμό στους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι οδοντογιατροί της Καβάλας ζητούν πιστή εφαρμογή του Νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ιδιωτικές δομές Υγείας και καλούν την κυβέρνηση να ενισχύσει τις Δημόσιες Δομές Υγείας, να επιτείνει την επιδημιολογική παρατήρηση, αλλά και την αυστηρή επιτήρηση της συμμόρφωσης στα μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Καβάλας

«Η πανδημία μαίνεται, κυρίως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης»

«Οι Επιστήμονες Υγείας σε επαγρύπνηση και εγρήγορση οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία.

Η πανδημία μαίνεται, κυρίως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Η Νόσος Covid-19 από ήπια μέχρι και θανατηφόρα, δυστυχώς θα ταλαιπωρεί αρκετούς ασθενείς ως χρόνιο πολυσυστηματικό σύνδρομο.

Κάνουμε έκκληση στους Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς που είναι σε αναστολή ή αποχή επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης να σπεύσουν παραδειγματικά να εμβολιαστούν και να στελεχώσουν το «αδύναμο» σύστημα υγείας  αυτήν τη δυσοίωνη εποχή.

Σ΄ αυτό το σημείο διευκρινίζουμε ότι οι Επιστημονικοί Σύλλογοι δεν είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο των εμβολιασμών των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών.

Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι ζητούν πιστή εφαρμογή του Νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ιδιωτικές δομές Υγείας.

Κάνουμε έκκληση στους αναποφάσιστους φοβισμένους συνανθρώπους μας να εμπιστευτούν την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα που υποστηρίζει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της βαριάς νόσησης από Κορονοϊό και να εμβολιαστούν άμεσα.

Κάνουμε έκκληση στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας να θωρακιστούν και με το εμβόλιο της γρίπης, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι αναμένεται έξαρση της γρίπης με την άφιξη του χειμώνα και το συνωστισμό στους κλειστούς χώρους.

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την Κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας με τον εμβολιασμό και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Είναι αδιαμφισβήτητα χρέος της Πολιτείας να ενισχύσει τις Δημόσιες Δομές Υγείας, να επιτείνει την επιδημιολογική παρατήρηση, αλλά και την αυστηρή επιτήρηση της συμμόρφωσης στα μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας».