Καβάλα: Πληθαίνουν οι αναφορές για διελεύσεις παράνομων μεταναστών από το περιαστικό δάσος

Εντοπίζονται να κινούνται κατά ομάδες τόσο σε δασικά μονοπάτια στα όρια της πόλης όσο και στην Εγνατία Οδό-Σχεδόν... καθημερινές οι αναφορές πολιτών στην Αστυνομία και οι επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους

Πλήθυναν τις τελευταίες μέρες οι αναφορές πολιτών για διελεύσεις παράνομων μεταναστών από το περιαστικό δάσος της Καβάλας, πολύ κοντά στην πόλη, με την Αστυνομία να προβαίνει σχεδόν καθημερινά σε επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 πάνω από τη Χωράφα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι μετανάστες περνούν τη νύχτα τους σε διάφορα σημεία του περιαστικού δάσους, στήνοντας σκηνές και ανάβοντας φωτιές, ενώ έχουν αυξηθεί και οι κατά ομάδες διελεύσεις μεταναστών πάνω στην Εγνατία Οδό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Αδιάψευστος μάρτυρας της αύξησης των μεταναστευτικών ροών από τον Νομό Καβάλας είναι τα διάφορα προσωπικά αντικείμενα, όπως ρούχα και σκηνές, τα οποία αφήνουν στο διάβα τους οι μετανάστες, όπως και οι εστίες φωτιάς, με τις ροές να είναι σαφώς περισσότερες όταν βελτιώνεται ο καιρός.

*Φωτογραφία αρχείου