Energean: Αποχωρεί ο Βαγγέλης Παππάς! Νέα διοικητική ομάδα στον Πρίνο

Συνταξιοδοτείται ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, μαζί με τον διευθυντή των εγκαταστάσεων Κώστα Ιωαννίδη

Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Πρίνου, η διοίκηση της Energean προχωρεί σε μία σειρά αλλαγών στις εγκαταστάσεις της στην Καβάλα. Ειδικότερα:
-Ο κ. Mark Rayfield έχει ήδη αναλάβει Διευθυντής της Περιοχής Εκμετάλλευσης Πρίνου (Prinos Asset Manager).
-O κ. Παύλος Αφένδρας αναλαμβάνει Διευθυντής Λειτουργίας (Operations Team Leader).
-H κα. Πασχαλιά Κιομουρτζή αναλαμβάνει Διευθύντρια Υπεδάφους (Subsurface Team Leader).
Ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής της Energean στην Καβάλα, Βαγγέλης Παππάς και ο μέχρι σήμερα Διευθυντής των Εγκαταστάσεων Κώστας Ιωαννίδης αποχωρούν με συνταξιοδότηση.

Ο Mark Rayfield

Κατερίνα Σάρδη: «Ευχαριστούμε τους Κώστα Ιωαννίδη και Βαγγέλη Παππά για την μακρά και ουσιαστική προσφορά τους στην εταιρεία»

Η Country Manager και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα Κατερίνα Σάρδη δήλωσε σχετικά:

«Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Πρίνου έχουν ως στόχο τη μετάβαση της δραστηριότητας του ομίλου Energean στον Κόλπο της Καβάλας σε μια νέα εποχή η οποία θα χαρακτηρίζεται από την επίτευξη ουδέτερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.  Στον στόχο αυτό θα φτάσουμε μέσα από μια σειρά σημαντικότατων επενδύσεων οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, τηρώντας πάντα τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας που έχουμε υιοθετήσει οι οποίες  μάς έχουν επιτρέψει να έχουμε ένα εξαιρετικό ιστορικό σε θέματα υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος επί τέσσερις δεκαετίες. Η αρχή, προς την επίτευξη του ουδέτερου αποτυπώματος,  έχει ήδη γίνει με την συμφωνία με την ΔΕΗ μέσω της οποίας οι ανάγκες του Πρίνου σε ηλεκτρισμό καλύπτονται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Ως  αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής,  έχουν μειωθεί κατά 45% περίπου οι συνολικές εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα  από την εγκατάσταση.

Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στους τομείς της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και της παραγωγής καθαρού υδρογόνου με εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.  Με την ολοκλήρωσή των προγραμματισμένων επενδύσεων όχι μόνο θα διασφαλιστεί η λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Πρίνου για τις επόμενες δεκαετίες αλλά και θα  καταστούν οι εγκαταστάσεις της Καβάλας ένα υψηλής τεχνολογίας και περιβαλλοντικά ουδέτερο βιομηχανικό συγκρότημα -πρότυπο  για την περιοχή της Μεσογείου.

Εκ μέρους της διοίκησης της Energean, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους κ.κ. Κώστα Ιωαννίδη και Βαγγέλη Παππά για την μακρά και ουσιαστική προσφορά τους στην εταιρεία και συνολικά στην πορεία του Πρίνου τα τελευταία σχεδόν 40 έτη και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα».

Ο Παύλος Αφένδρας
Η Πασχαλιά Κιομουρτζή