Διακομιδή, με προβλήματα, 63χρονου ασθενούς από τον Πρίνο στην Καβάλα

Το σκάφος του Λιμενικού που ζητήθηκε να κάνει τη διακομιδή παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, το οποίο όμως αποκαταστάθηκε στη συνέχεια, και ο ασθενής μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε ένας 63χρονος από τη Θάσο, που αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου. Εκεί οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του, ωστόσο έκριναν ότι έχριζε κατεπείγουσας μεταφοράς στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Επειδή όμως δεν υπήρχε κάποιο σκάφος επιφυλακής, ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος που ανταποκρίθηκε αμέσως, πλην όμως σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος που επρόκειτο να κάνει τη διακομιδή παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Αναζητήθηκε άλλη λύση μεταφοράς του ασθενούς στην Καβάλα, με σκάφος που έπρεπε να ταξιδέψει από την Κεραμωτή στον Πρίνο, ωστόσο στο διάστημα των επαφών με την πλοιοκτήτρια εταιρία, η βλάβη του σκάφους του Λιμενικού αποκαταστάθηκε και έτσι στάθηκε δυνατό ο 63χρονος να μεταφερθεί στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείο, έστω και με καθυστέρηση, ο οποία ευτυχώς δεν επιβάρυνε την κατάσταση του.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που αναφέρει σχετικά:

«Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Πρίνου Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 63χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης».