ΔΕΥΑΚ: Νέα διακοπή υδροδότησης, αλλά αυτή τη φορά για… καλό!

Διαβάστε που, πότε και γιατί θα διακοπεί η παροχή του νερού στο Παληό

Καθημερινά πλέον είναι τα δελτία τύπου της ΔΕΥΑΚ για πολύωρες διακοπές υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καβάλας. Η τελευταία ανακοίνωση αφορά την διακοπή της παροχής νερού στο Παληό για 5,5 ώρες το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, η οποία όμως δεν οφείλεται σε κάποια βλάβη, ή σε κάποιες προγραμματισμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση του δικτύου.

Αυτή τη φορά το νερό θα «κοπεί» για… καλό μιας και, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΚ, η υδροδότηση θα σταματήσει προκειμένου να γίνουν εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο πρόσφατα προμηθεύτηκε η Υπηρεσία. Με το νέο αυτό σύστημα ο έλεγχος για την κατάσταση του δικτύου θα γίνεται απομακρυσμένα και οι αρμόδιοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που και πότε υπάρχει κάποια διαρροή. Παρόμοια συστήματα θα τοποθετηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα σε άλλα σημεία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καβάλας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Καβάλας αναφέρει σχετικά: «Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος / τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Καβάλας» θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 22-10-2021 από ώρα 08:30 έως 14:00, στον οικισμό Παληού».