Θόδωρος Μουριάδης: Να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων στην Καβάλα

Ο Δήμαρχος Καβάλας εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τις αποφάσεις του Απόστολου Βαγενά που ακολουθούν την κυβερνητική απόφαση και αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωση της πανδημίας

Την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητάει με δήλωση του ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης επισημαίνει ότι με τις αποφάσεις αυτές αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ παράλληλα απαξιώνονται τα μέτρα που παίρνονται για τον περιορισμό της. Καταλήγει δε τονίζοντας ότι αν αυξηθούν τα κρούσματα, και τα μαθήματα δεν θα λειτουργήσουν και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη:

«Αν αυξηθούν τα κρούσματα στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση»

«Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων  και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας».