Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο - Είχε επιδεινωθεί η υγεία της το βράδυ της Κυριακής

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021 η Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της Κυριακή το βράδυ.

Η κ. Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό πριν από δύο εβδομάδες, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κ. Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δεν σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το βιογραφικό της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1964 στους Αμπελόκηπους. Διετέλεσε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015.

Υπήρξε βουλεύτρια της Β3 Αθηνών από το 2015, καθώς και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Παράλληλα, έχει υπάρξει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.