Η Καβάλα πιέζει για το Παλαιό Δικαστήριο

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΔΙΠΑΕ, του Επιμελητηρίου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, σύσκεψη στο γραφείο του, όπου συμμετείχαν ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γεώργιος Γραμμένος, ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Δημήτρης Μπαντέκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, με θέμα την αξιοποίηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου.

Μετά το τέλος της σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, αυτό το εμβληματικό κτήριο που είναι άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης της Καβάλας, δυστυχώς, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Υπάρχει αδιαφορία από τους ιδιοκτήτες του εν λόγω κτηρίου, που είναι η ΕΤΑΔ. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση από τους θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία προκειμένου να πιεστεί η ΕΤΑΔ να προχωρήσει στην παραχώρηση του κτηρίου. Θα αναμένουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ, διατηρώντας, παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα της ΠΕ. Καβάλας το εν λόγω θέμα».