Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ

Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Στέφανος, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19

Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2021-2022 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στο προαύλιο του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος μαζί με τους ιεροψάλτες και μουσικοδιδασκάλους της Σχολής, παρουσία των πολυαρίθμων παλαιών και νέων μαθητών της Σχολής, με την ολόθερμη ευχή, ώστε το νέο διδακτικό έτος να έχει επιτυχή έκβαση για τους μαθητές της θείας του Δαμασκηνού Τέχνης.

Τα μαθήματα στα αντίστοιχα τμήματα της Καβάλας και της Χρυσουπόλεως Νέστου ήδη ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες τηρήσεως ασφαλών αποστάσεων και με τα ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού Covid-19, που αφορούν στις δομές καλλιτεχνικής εκπαιδεύσεως.