28η Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις στην Καβάλα στη μνήμη των πεσόντων ηρώων [φωτογραφίες]

Καταθέσεις στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Καβαλιώτη ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, Υπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη και στο Ηρώο της πόλης

Εκδηλώσεις τιμή στη μνήμη των ηρώων του 1940 πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο του Καβαλιώτη ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, Υπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη και στο Ηρώο της πόλης της Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Οι βουλευτές της Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, παρουσία των μελών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας, παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία τελέστηκε στο μνημείο του Κρίτωνα Κονσουλίδη.

Εν συνέχεια, κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, στην εκδήλωση η οποία πραγματοποίησαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών και βαθμοφόρων.

«Τιμήσαμε σήμερα τον Καβαλιώτη ήρωα, Κρίτωνα Κονσουλίδη οποίος πολέμησε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες», το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.