Θόδωρος Μουριάδης: Η παρακαταθήκη των προγόνων μας, ας είναι οδηγός…

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Τα κατορθώματα των στρατιωτών που τίμησαν τη γαλανόλευκη στα βουνά της Πίνδου, σε άρρηκτο συνδυασμό με την έμπρακτη αποδοκιμασία της φασιστικής ιδεολογίας των δυνάμεων του άξονα στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, σφράγισαν ανεξίτηλα τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.

Οι ήρωες του 1940, αρνούμενοι να παραδώσουν αμαχητί τα πάτρια εδάφη, δεν υπερασπίστηκαν μόνο τα αιώνια ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών όλης της υφηλίου να πορευτούν μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλείας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Η Ελλάδα, επιβραδύνοντας τον κατακτητικό ρυθμό των αντιπάλων της, πρόσφερε στους συμμάχους μας τον απαραίτητο χρόνο ανασύνταξης και ουσιαστικής ανατροπής των σχεδιασμών της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε ως χώρα τις προσκλήσεις εκείνης της περιόδου, θα συνιστά εσαεί μνημείο αντίστασης και εκούσιας αυτοθυσίας, απέναντι σε όσους προσπαθούν να καταλύσουν κάθε έννοια ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η παρακαταθήκη των προγόνων μας δύναται να αποτελέσει οδηγό, για την εξουδετέρωση των κινδύνων που προκαλούν εσχάτως οι ενέργειες των άσπονδων φίλων μας και την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων στον τομέα των εθνικών μας συμφερόντων.

Χρόνια πολλά Καβάλα, χρόνια πολλά Ελλάδα»!

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας