Καβάλα: Ένας 8χρονος που ξέρει Ιστορία και έχει άποψη για την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων [βίντεο]

Ο μικρός και λαλίστατος Σέργιος, έχοντας εξοικείωση με την κάμερα που θα ζήλευε και ένας... τηλεπαρουσιαστής, μιλάει με... αυτογνωσία, αλλά και επικριτική δεινότητα για τα γεγονότα της επικαιρότητας με επίκεντρο τις παρελάσεις

Πολλοί ενήλικες θέλουν να βγουν στο «γυαλί» για να πουν κάτι, χωρίς να λένε τίποτα. Άλλοι πάλι βγαίνουν χωρίς να το επιδιώκουν και σχολιάζουν την επικαιρότητα, αποδεικνύοντας όμως ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Πολλοί, επίσης, δε θέλουν να βγουν γιατί φοβούνται τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Ο Σέργιος από την Καβάλα δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες… Και είναι μόλις 8 ετών.

Μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου «έψαξε» την κάμερα του Center TV και… εκμαίευσε μια μίνι συνέντευξη από τη δημοσιογράφου, Έλενα Σερεφίδου. Και αποδείχτηκε ουσιώδης! Αφού πέρασε με άριστα το τεστ στο μάθημα της Ιστορίας (πόσοι ενήλικες ξέρουν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου;), αφού εξέφρασε την άποψη και συνάμα την απογοήτευσή του για τη ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων, πέρασε σε πιο… οικογενειακές ιστορίες.

Η ευφράδεια, η ευγλωττία, η εξοικείωσή του με την κάμερα, η αυτογνωσία και η επικριτική του δεινότητα αποτελούν σίγουρα αξιοσημείωτα προσόντα ακόμη και για έναν ενήλικα, πόσο μάλλον για ένα 8χρονο παιδί. Είθε να τα αξιοποιήσει στο μέλλον παραγωγικά, καλλιτεχνικά ή ακαδημαϊκά και λογοτεχνικά, πάντως όχι… πολιτικά.

Δείτε τη… συνέντευξη του μικρού Σέργιου