Καβάλα: Αγανακτισμένοι οι γονείς μαθητών ΑμεΑ. «Διώχνουν» τα παιδιά μας από το Κλειστό Κολυμβητήριο!

Οι «ακατάλληλες» ώρες που δόθηκαν τη φετινή περίοδο δεν αφήνουν περιθώρια να αθληθούν τα παιδιά - Στον «αέρα» όλο το πρόγραμμα Κολύμβησης ΑμεΑ μετά τις αντιδράσεις

Τα τελευταία χρόνια στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας λειτουργεί ένα ειδικό πρόγραμμα για μαθητές Με Αναπηρία [στο φάσμα του Αυτισμού, με Σύνδρομο Down κ.λπ.] προσφέροντας ίσως και τη μοναδική διέξοδο στην άθληση για αυτά τα παιδιά.

Η πισίνα του Κολυμβητηρίου υποδέχονταν καθημερινά μαθητές ΑμεΑ από την Καβάλα και τη γύρω περιοχή, με το ειδικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προπονητή, να προσφέρει σε αυτά την εξοικείωση με το υγρό στοιχείο αλλά και την άθληση.

Μετά από αρκετό διάστημα που το Κολυμβητήριο ήταν «κλειστό» λόγω της πανδημίας, οι γονείς των μαθητών με αναπηρίες προσήλθαν λίγες μέρες πριν για να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη: Οι ώρες που «δόθηκαν» ήταν παντελώς «ακατάλληλες», με αποτέλεσμα σχεδόν κανείς να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθει.

Συγκεκριμένα, για τα ΑμΕΑ διατέθηκαν οι εξής ώρες: 14:00-16:00 και 19:00-21:00. «Η μεν πρώτη ώρα είναι πολύ νωρίς, αφού τα παιδιά μας σχολάνε στις 14:00 από το Ειδικό Σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προπονηθούν τόσο νωρίς, δίχως να έχουν φάει και όντας κουρασμένα, η δε δεύτερη ώρα είναι πολύ αργά, αφού τα περισσότερα παιδιά στις 9 παρά είναι ήδη στο… κρεβάτι», μας λέει γονιός που -εύλογα- διαμαρτύρεται.

Ως αποτέλεσμα της διάθεσης των συγκεκριμένων «ζωνών» για προπόνηση, το ενδιαφέρον των γονιών είναι μηδαμινό και το όλο πρόγραμμα είναι στον «αέρα», αφήνοντας «ξεκρέμαστα» περί τα 10 παιδιά, ηλικίας 6-10 ετών, που κάθε χρόνο αθλούνταν στο Κλειστό Κολυμβητήριο.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Βακιρτζής ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να «δει» το θέμα και να «σκύψει» επάνω στο πρόβλημα σε συνεργασία με τον Σύλλογο που δραστηριοποιείται στο Κολυμβητήριο.

«Με την επιλογή αυτή, ουσιαστικά στερούν το δικαίωμα στα παιδιά μας να αθληθούν, αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη δραστηριότητα [πχ τένις, ποδόσφαιρο ή μπάσκετ] για ΑμεΑ στην περιοχή μας», υπογραμμίζουν οι γονείς, ελπίζοντας το θέμα να διευθετηθεί το συντομότερο και τα παιδιά να επιστρέψουν στην πίσινα.