Μόνον με rapid test ή pcr οι ανεμβολίαστοι στους ναούς

Με δική τους δαπάνη θα κάνουν δύο rapid ή μοριακά τεστ και όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς-Τι ορίζει η εγκύκλιος την οποία εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπειτα από αίτημα της Κυβέρνησης

Λύση στο ζήτημα το οποίο αφορά στην είσοδο των πολιτών στους ναούς, μετά και τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 δίνει η Εκκλησία, με εγκύκλιο η οποία ορίζει ότι θα καλούνται οι ιερείς και οι πιστοί που είναι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τεστ πριν επισκεφθούν κάποιον ιερό ναό.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε έπειτα από αίτημα της Κυβέρνησης, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Με δική τους δαπάνη θα κάνουν rapid ή μοριακά τεστ, δύο την εβδομάδα όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς, όπως κληρικοί, ιεροψάλτες νεωκόροι και άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορονοϊό Covid-19, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανταποκρίθηκε και έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Σημειώνεται ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.