Η πόλη της Καβάλας αποκτά νέες, «έξυπνες» στάσεις αστικών λεωφορείων με… φορτιστή για κινητά!

Τριών διαφορετικών τύπων στάσεις θα εγκατασταθούν σε 27 διαφορετικά σημεία - Θα διαθέτουν μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ

Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από την ανάδοχο εταιρία, οι εργασίες αντικατάστασης των στάσεων των αστικών λεωφορείων, στην Καβάλα. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και περιλαμβάνει την τοποθέτηση 27 συνολικά στάσεων (16 Τύπου Α, 8 Τύπου Β και 3 Τύπου Γ), σε κεντρικές οδούς και στις εισόδους της πόλης.

  • ΤΥΠΟΥ Α: Είναι το στέγαστρο με πλάτος από 1,20μ. και άνω, η οπίσθια όψη (πλάτη) του δύναται να είναι από διαφανές αντιβανδαλιστικό, άθραυστο υλικό και έχει κάθισμα τριών τουλάχιστον θέσεων, σταθερό ή ανακλινόμενο.
  • ΤΥΠΟΥ Β: Είναι το στέγαστρο με πλάτος 1,00μ. έως 1,19μ., έχει ένα κάθισμα, μόνο οπίσθια όψη, πλήρως κλειστή από διαφανές υλικό, και είναι τελείως ανοικτό και από τις δύο πλευρές.
  • ΤΥΠΟΥ Γ: Είναι το στέγαστρο με πλάτος 1,00μ. με 1,19μ., δεν έχει οπίσθια όψη και οποιοδήποτε κάθισμα, σταθερό ή ανακλινόμενο.

Όλες οι στάσεις θα έχουν ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ, το οποίο θα επιτρέπει τον φωτισμό της στάσης και τη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 82.541,24 ευρώ.