7 Μεσσηνιακά ελαιόδεντρα στο κέντρο της Καβάλας [φωτογραφίες]

Παραλήφθηκαν από τον Δήμο Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος που χρημοτοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και θα τοποθετηθούν στις Καμάρες, στο Δημαρχείο και στον κόμβο του Φαλήρου

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΕΡΓΟΣΕ, συμμετέχει στο πετυχημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με στόχο τη διάσωση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στους χώρους εκτέλεσης σιδηροδρομικών έργων.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει τη μεταφύτευση ελαιόδεντρων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου αφενός μεν να διασωθούν και αφετέρου να βελτιώσουν την αισθητική εικόνα των πόλεων, εκπέμποντας παράλληλα και ένα ουσιαστικό μήνυμα προστασίας της φυσικής μας κληρονομιάς.

Στον Δήμο Καβάλας, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την ΕΡΓΟΣΕ, παραδόθηκαν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και θα μεταφυτευτούν τις επόμενες μέρες, επτά ελαιόδεντρα (3 στο Παλιό Υδραγωγείο, 2 μπροστά από το Δημαρχείο και 2 στον κόμβο Φαλήρου).

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, πέρα από τη φύτευση των ελαιόδεντρων, έχει την ευθύνη για τη διατήρηση και τη συνεχή συντήρηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα ελαιόδεντρα προέρχονται από την περιοχή της Μεσσηνία και μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Αθήνα και απ’ εκεί οι Δήμοι που ενδιαφέρθηκαν για να τα αποκτήσουν, ανέλαβαν το κόστος μεταφοράς.