24ο ΔΣ Καβάλας: Στην Κροατία, μέσω Erasmus, για ασφαλείς και έξυπνους τρόπους σερφαρίσματος στο διαδίκτυο

Τέσσερις μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην πόλη Trogir, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάντε κλικ με ασφάλεια, σερφάρετε έξυπνα και προσέχετε τι μοιράζεστε στο διαδίκτυο»

Στο Trogir της Κροατίας ταξίδεψε, από τις 24 μέχρι τις 29 Οκτώβρη, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +KA229,με τίτλο: «Click safe, surf smart, be aware of what you share», “Κάντε κλικ με ασφάλεια, σερφάρετε έξυπνα και προσέχετε τι μοιράζεστε στο διαδίκτυο”.

Το σχολείο συμμετείχε με τέσσερις μαθητές τους οποίους συνόδευσαν τέσσερις εκπαιδευτικοί .Το σχολείο υποδοχής Primary School Majstora  Radovana Trogir, φιλοξένησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Τουρκίας, Ιταλίας Πορτογαλίας, Πολωνίας και Ελλάδας και τους πρόσφερε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου εκπονήθηκαν δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου, ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές των άλλων χωρών, επικοινώνησαν μαζί τους στα Αγγλικά και συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια σε σχέση με το θέμα του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό τους σύστημα, να ανταλλάξουν απόψεις και να καταστρώσουν τα σχέδια για τις επόμενες συναντήσεις.

Επίσης παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με την Νομοθεσία κάθε χώρας για την Εγκληματικότητα στο Διαδίκτυο και παρακολούθησαν projects σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Trogir και σε άλλες πόλεις της Κροατίας και να γνωρίσουν τον τόπο και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Το ταξίδι αυτό ήταν μια εποικοδομητική και ευχάριστη εμπειρία την οποία, χάρη στα προγράμματος Erasmus, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και άλλοι δώδεκα μαθητές του σχολείου και αριθμός εκπαιδευτικών στις συναντήσεις που ακολουθούν.