Καβάλα-οδικό δίκτυο: Σημεία όπου οι δρόμοι «νοσούν» εδώ και καιρό [φωτογραφίες]

Εκκλήσεις οδηγών και κατοίκων για παρεμβάσεις-Υπάρχουν δρόμοι που ακόμη έχουν τσιμεντένιες μπάρες ασφαλείας από τη δεκαετία του... 1960-Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται λίγο έξω από τον Άγιο Χριστόφορο, σε σημεία με μεγάλη κίνηση

Συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις είναι μόνιμα στο καλεντάρι φορέων, ιδίως στους κεντρικούς οδικούς άξονες και εντός των αστικών κέντρων, όπου γίνονται παρεμβάσεις συντήρησης και σε πολλές περιπτώσεις και ουσίας, ωστόσο το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία «νοσεί» και μάλιστα εδώ και χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυτική είσοδος του Αγίου Χριστοφόρου Νικήσιανης στον Δήμο Παγγαίου (επαρχιακό οδικό δίκτυο Καβάλας-Σερρών), με τα προστατευτικά κιγκλιδώματα να είναι κατεστραμμένα από ατυχήματα ή δυστυχήματα τα οποία σημειώθηκαν στο παρελθόν και μένουν σε αυτήν την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα, κάτοικοι αναφέρουν ότι σε ορισμένα σημεία έχει να γίνει συντήρηση του οδικού δικτύου εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα να διογκώνονται κάθε φορά που γίνεται ένα ατύχημα ή δυστύχημα ή ακόμη και από μηχανήματα τα οποία εκτέλεσαν εργασίες πάνω στις γέφυρες.

Τα σημεία τα οποία αφορούν οι φωτογραφίες

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στο οποίο τα προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι τσιμεντένια, φτιαγμένα τη δεκαετία του… 1960 (βλ. παρακάτω φωτογραφία), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών, η οποία δεν… καλύπτεται από την τοποθέτηση μιας σήμανσης.

Σημειωτέον, το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο απεικονίζεται στις φωτογραφίες μπορεί μεν να μην αποτελεί τμήμα μεγάλου οδικού άξονα, ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και ειδικά το καλοκαίρι, όπου το χρησιμοποιούν αρκετοί τουρίστες και επισκέπτες.