Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκινούν οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών-«Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα, όπως και οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρησή τους, έχουν αποδώσει» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει αρχικά από τη Βόρεια Ελλάδα όπου αναμένεται να «επιστρατευθούν» περίπου 100 ιδιώτες γιατροί. Ο ακριβής αριθμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου 2021 οπότε αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

«Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία. Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο (σ.σ.: των γιατρών που θα επιστρατευτούν) αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι και το βασικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση, αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι οι ειδικοί. Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα έχουν αποδώσει», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των Αρχών έχουν αποτέλεσμα. «Γίνεται προσπάθεια από το σύνολο της πολιτείας να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό και είναι βάσιμη ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση», δήλωσε.

*Πηγή: protothema.gr