Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον πιλότο του F-16 μετά το ατύχημα στην Ανδραβίδα

Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο μαχητικό αεροσκάφος-Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πιλότο του μαχητικού F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτοξεύθηκε με επιτυχία εγκαταλείποντας το αεροσκάφος μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. συνομίλησε με τον πιλότο, που είναι καλά στην υγεία του και τον εμψύχωσε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάμε γερά. Συνεχίζουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το μαχητικό F-16 κάηκε ολοσχερώς στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας όταν ο κινητήρας του πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος, ενώ το μαχητικό αεροσκάφος, από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

O πιλότος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.