Τι έκανε η Εκκλησία τον καιρό της Χούντας και την ώρα του Πολυτεχνείου; Μια ιστορική συζήτηση με τη συμμετοχή του μακαριστού κυρού Προκοπίου [βίντεο]

Ακούστε την παρέμβασή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του 1996 στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τι έκανε η Εκκλησία τον καιρό της Χούντας και την ώρα του Πολυτεχνείου; Ο Πατέρας Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος τελούσε κάθε χρόνο στον Ναό που ιερουργούσε τρισάγιο, ονομαστικό για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και η Πρεσβυτέρα του, φτιάχνει στάρι. «Καλό Παράδεισο να έχουν οι Νεκροί του Πολυτεχνείου και των βασανιστηρίων», έλεγε ο ίδιος.

Στις 17 Νοεμβρίου 1996, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος Δρ. Θεολογίας και Οικονομικών, πραγματοποίησε ομιλία από την εκπομπή «Ράδιο Παράγκα» στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στη Χούντα και στο Πολυτεχνείο.

Στον χώρο ζωντανά ανάμεσα στους ομιλητές βρισκόταν ο πρόεδρος του κινήματος Χριστιανικής Δημοκρατίας Εμμανουήλ Μηλιαράκης και ο διεθνολόγος Γεώργιος Κασφίκης.

Τηλεφωνικά οι ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκολοχωρίου και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ανδρέας Νανάκης, ο αρεοπαγίτης κ. Ευάγγελος Κρουσταλάκης, οι καθηγητές κ. Νικόλαος Ζίας, κ. Παναγιώτης Χριστινάκης, κ. Ανδρέας Παναγόπουλος, κ. Άρης Πανώτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Προκόπιος και η κ. Μαρία Μπινιάρη.

Η παρέμβαση του μακαριστού κυρού Προκοπίου στο 01:35