Το «αντίο» των συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου στον Παναγιώτη Γκρέτσικο: «Καλό μπάρκο, Καπετάνιε»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου για τον πρόωρο χαμό του αγωνιστή καπετάνιου-Η δράση του και οι αγώνες στο πλευρό των ναυτεργατών

Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ Καβάλας και Θάσου «αποχαιρετούν» τον καπετάνιο και αγωνιστή, Παναγιώτη Γκρέτσικο ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στα 67 του χρόνια, ευρισκόμενος πάντα στο πλευρό των ναυτεργατών και πρωτοστατώντας στους αγώνες τους σε Καβάλα και Θάσο.

Το «αντίο» των Συνταξιούχων στον Καπετάνιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, καπετάνιου Παναγιώτη Γκρέτσικο για τον άδικο και πρόωρο χαμό του στα 67 του χρόνια.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Ποταμιά Θάσου. Τελείωσε το Γυμνάσιο στον Λιμένα Θάσου. Κατόπιν τέλειωσε τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κύμης και μετά τον Στρατό μπαρκάρισε στα ποντοπόρα πλοία. Από τα πρώτα βήματα του συνδέθηκε με το ταξικό ναυτεργατικό κίνημα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά Στελέχη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Παράταξης (ΕΝΣΥΠΑ) στην Ένωση Πλοιάρχων. Το 1981 συμμετείχε στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη πορεία των ναυτεργατών προς το Καστρί.

Από το 1988 έως τη συνταξιοδότησή του το 2003 εργάστηκε στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας. Συμμετείχε στη δράση του Σωματείου, αγωνίστηκε μέσα από το Σωματείο για το σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Χαρακτηριστική περίπτωση, όταν η εργοδοσία του ζήτησε να μαζέψει υπογραφές αποκήρυξης του Σωματείου από τo πλήρωμα, ο Καπετάνιος έσκισε τα παλιόχαρτά τους και του τα πέταξε στα μούτρα.

Καλό μπάρκο Καπετάνιε, θα σε θυμόμαστε για την πολύτιμη προσφορά σου, να είσαι σίγουρος η σπορά που έριξες θα καρπίσει.