Έτσι θα τιμήσει η Καβάλα την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πόλη της Καβάλας έτσι όπως ανακοινώθηκε από την ΠΕ Καβάλας

Από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας έγινε γνωστό το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στην πόλη της Καβάλας.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

08:00: Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
10:00: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σπυρίδων Δημητριάδης Διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων.
11:15: Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.
16:40: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.