Καβάλα: Η Οικία Μπαλάνου «έπεσε» πριν την κατεδαφίσουν [φωτογραφίες]

Οι προγραμματισμένες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του κτιρίου μετατράπηκαν σε εργασίες αποκομιδής των μπάζων που έπεσαν στο οδόστρωμα και δημιούργησαν αναστάτωση στην κυκλοφορία στην οδό 7ης Μεραρχίας

Μόνο ως παιχνίδι της τύχης μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου στην οδό 7ης Μεραρχίας λίγο πριν τον κόμβο του Φαλήρου, όταν το μικρό κομμάτι της πρώην διατηρητέας οικίας Μπαλάνου που είχε μείνει όρθιο έπεσε στο οδόστρωμα προκαλώντας αναστάτωση και διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία σε ένα ρεύμα της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οίκημα ήταν προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης από ιδιωτικό συνεργείο (στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή ενός μικρού ξενοδοχείου), ωστόσο πριν αυτές ξεκινήσουν, οι τοίχοι έπεσαν! Προφανώς η… κινητικότητα που δημιουργήθηκε στο χώρο, από τα βαριά μηχανήματα, έπαιξε το ρόλο της στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη η συγκεκριμένη επέμβαση, πρόλαβε τα χειρότερα σε ότι αφορά υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ή ακόμα χειρότερα σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των διερχόμενων. Κι αυτό γιατί το συνεργείο είχε αποκλείσει το χώρο και η ζημιά περιορίστηκε στα μπάζα που βρέθηκαν κυρίως στο ένα ρεύμα της κυκλοφορίας τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα, υπό την παρουσία της Τροχαίας που ειδοποιήθηκε και ρύθμισε την κυκλοφορία.