Χριστούγεννα στην Καβάλα: Οι μαθητές του Εργαστηρίου Κεραμικής «Γαία» εκθέτουν για… καλό σκοπό [φωτογραφίες]

Συλλεκτικά κεραμικά τσαρούχια «απ' τον... τόπο μας» θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου της Παναγίας - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ξεχωριστής εκδήλωσης

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καβάλα [δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ] από την παλιά πόλη, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο της Παναγίας «Το Κάστρο».

Στις 17:00, στην Παλιά Μουσική, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής με έργα παιδιών και ενηλίκων από το Εργαστήριο Κεραμικής «Γαία», καθώς και έκθεση φωτογραφίας της Θεοδώρας Γεωργακούδη με θέμα την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Για τα εκθέματα θα μιλήσει ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Παπακοσμάς.

Η έκθεση κεραμικής-φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην Παλιά Μουσική από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 [ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00].

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος του Χαλίλ Μπέη και θα ακολουθήσουν μουσικά κάλαντα από μέλη του Συλλόγου της συνοικίας.

Πέρα από τα έργα τους που θα εκθέσουν για πρώτη φορά στο κοινό, οι μαθητές της Σχολής «Γαία», σε συνεργασία με τη δασκάλα τους, Στέλλα Ρόκου, έφτιαξαν και μια σειρά κεραμικά με θέμα «Τσαρούχι απ’ τον τόπο σου, 1821-2021».

Δεκάδες μικρά κεραμικά τσαρούχια, σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, θα πωλούνται στον χώρο με αφορμή την έκθεση με όλα τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου «Το Κάστρο».

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση