Καβάλα: Το «σήμα» για την έναρξη των Χριστουγέννων δόθηκε από τη συνοικία της Παναγίας [βίντεο-φωτογραφίες]

«Πρεμιέρα» για τα «Παιδικά Χριστούγεννα» με κάλαντα, ζεστό τσάι και σοκολάτα και έκθεση κεραμικής και φωτογραφίας για φιλανθρωπικό σκοπό

Μπορεί η προγραμματισμένη κεντρική εκδήλωση του Δήμου Καβάλας με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης να αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών προβλέψεων της ΕΜΥ [διαβάστε περισσότερα εδώ], παρόλο που οι προβλέψεις αυτές τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο τα «Παιδικά μας Χριστούγεννα» ξεκίνησαν κανονικά από τη γραφική συνοικία της Παναγίας.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, στην Παλιά Μουσική, η φωταγώγηση του δέντρου στο κέντρο του αύλειου χώρου του συγκροτήματος του Χαλίλ Μπέη, έδωσε το εναρκτήριο «λάκτισμα» για τις γιορτές που έρχονται, «φωτίζοντας» την Παναγία εν μέσω χαρμόσυνων ήχων από κάλαντα, μυρωδιές από τσάι και σοκολάτα και πολλά χαμόγελα από τους μικρούς φίλους της γειτονιάς και όχι μόνο.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο» ήταν ο «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης που περιελάμβανε και τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής με έργα παιδιών και ενηλίκων από το Εργαστήριο Κεραμικής «Γαία», καθώς και έκθεση φωτογραφίας της Θεοδώρας Γεωργακούδη.

Ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Παπακοσμάς αναφέρθηκε εν συντομία στα έργα που θα εκτίθενται στο εσωτερικό της Παλιάς Μουσικής, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του προσφυγικού χαρακτήρα της συνοικίας της παλιάς πόλης με «φόντο» το σήμερα όπου οι προσφυγικές ροές σημειώνουν για μια ακόμη φορά έξαρση.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Παύλος Τσουμάκης και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης.

Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Παράλληλα, στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής, τα μέλη του «Κάστρου» διέθεσαν αρκετά από τα συλλεκτικά κεραμικά τσαρούχια που έφτιαξαν οι μαθητές της Στέλλας Ρόκου, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου.

Η έκθεση κεραμικής-φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην Παλιά Μουσική από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 [ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00].

Μάλιστα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις 17:00, παράλληλα με τη λειτουργία της έκθεσης, το συγκρότημα του Μανώλη Παργεντάκη θα δώσει συναυλία με τίτλο «Μουσικά ταξίδια», συνοδεία ζεστού χριστουγεννιάτικου κρασιού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση