2ο Λύκειο Καβάλας: Ένας μαθητής διακρίθηκε για τη φωτογραφική περιγραφή της πραγματικότητας

Ο Οδυσσέας Ουζούνης βραβεύτηκε για τη φωτογραφία «Τόσο κοντά-Τόσο μακριά» στον διαγωνισμό φωτογραφίας #Teens Press Photostories 2021, τον οποίο διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης

Περήφανο -και δικαίως- το 2ο Λύκειο Καβάλας, καθώς ο μαθητής της Β’ τάξης, Οδυσσέας Ουζούνης βραβεύτηκε στον διαγωνισμό φωτογραφίας #Teens Press Photostories 2021, τον οποίο διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δευτερoβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΑΙΘ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Δυτική Μακεδονία.

Μαθητές και μαθήτριες από τις 16 περιφερειακές ενότητες της Βόρειας  Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαγωνιστική έκθεση φωτορεπορτάζ. Οι θεματικές κατηγορίες ήταν τρεις: Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση.

Ο Οδυσσέας πήρε το 2ο βραβείο για τη φωτογραφία του «Τόσο κοντά-Τόσο μακριά» στην κατηγορία Κοινωνία το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο.

Συνολικά διαγωνίστηκαν 83 μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ τις επιδόσεις των μαθητών αξιολόγησε πενταμελής κριτική επιτροπή.

Η δράση του Μορφωτικού Ιδρύματος  Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κορυφώνεται με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:30 στην αποθήκη Δ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2022.