Εμβολιασμοί κατά Covid: «Παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος, θα πρέπει να έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση αν περάσει το επτάμηνο»

Μια το γεγονός ότι «η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα, καθώς από τους 580.000 άνω των 60 που δεν είχαν κάνει πρώτη δόση σχεδόν οι 200.000 έχουν κλείσει ραντεβού, έχουν κάνει πρώτη δόση”, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζονται δύο σενάρια, όπου «το πρώτο είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση, η έμμεση υποχρεωτικότητα που υπάρχει αναφορικά με την ισχύ του πιστοποιητικού, το οποίο θα επεκταθεί σε σε όλο τον πληθυσμό. Για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος, θα πρέπει να έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση αν περάσει το επτάμηνο», όπως είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας, άφησε «παράθυρο» και για επέκταση υποχρεωτικότητας στις πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σενάριο δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση.

«Το δεύτερο σκέλος που έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα, το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν το έχουμε αποφασίσει, το εξετάζουμε, έχει να κάνει με τις πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνουν το σύστημα, δε λειτουργούμε με γνώμονα κατηγορίες (με εξαίρεση τους υγειονομικούς), αλλά με βάση ηλικιακά κριτήρια. Δεν έχουμε πάρει απόφαση ούτε είμαστε κοντά στο να πάρουμε απόφαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.