Στον «πάγο» 600 επιλαχόντες για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Έστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με σκοπό να μάθουν αν βρίσκονται στο πλάνο αξιοποίησης βάσει κάποιου χρονοδιαγράμματος ή θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο σκοτάδι

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλαν οι επιλαχόντες για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με την οποία δηλώνουν έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σώματος στα πανεπιστήμια ή σε οποιαδήποτε άλλη νευραλγική θέση απαιτείται, αφού όμως πρώτα βγουν από τον «πάγο» των επιλαχόντων, όπως προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αγωνία για την τύχη τους, καθώς δεν έχουν κάποια σχετική ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσληψη στην ΕΛ.ΑΣ. 1.300 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων και τη δυνατότητα τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στα ΑΕΙ περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, στο ΦΕΚ [διαβάστε το εδώ] με το οποίο γίνεται νόμος του κράτους το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με βάση το παραπάνω, ιδρύθηκαν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό. Αποστολή τους είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των ΑΕΙ όσο και των υποδομών αυτών.

Η επιστολή των επιλαχόντων για τις Ο.Π.Π.Ι.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την δική σας προσωπική, αλλά και κυβερνητική δέσμευση για την επιστροφή της νομιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η αρχή έγινε και από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου τετρακόσια άτομα (400) θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα στελεχώσουν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Εμείς αποτελούμε τα υπόλοιπα εξακόσια (600) άτομα της εν λόγω προκήρυξης τα οποία έχουμε μείνει στον «πάγο» με την ταμπέλα των επιλαχόντων. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ των 1033 θέσεων ανήκουμε στην κατηγορία των ειδικών φρουρών έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του σώματος στα πανεπιστήμια ή σε οποιαδήποτε άλλη νευραλγική θέση απαιτείται.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εάν βρισκόμαστε στο πλάνο αξιοποίησης βάσει κάποιου χρονοδιαγράμματος, ώστε εμείς και οι οικογένειές μας να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Μετά τιμής, Επιλαχόντες Ο. Π. Π. Ι.