Καβάλα: Προετοιμασίες στον Αμυγδαλεώνα για τον Καθαγιασμό των Υδάτων [φωτογραφίες]

Συνεργεία του Δήμου Καβάλας καθάρισαν και γέμισαν τη δεξαμενή προκειμένου να τηρηθεί η μακρόχρονη παράδοση, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων

Μετά από μια παύση το 2021 λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, η μακρόχρονη παράδοση θα τηρηθεί φέτος στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας με τον Καθαγιασμό των Υδάτων στη δεξαμενή της κοινότητας στις 10:30, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

«Είναι μια παράδοση η οποία τηρείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και φέτος τη συνεχίζουμε. Μόνον πέρσι δεν έγινε, λόγω της καραντίνας», αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο οποίος επέβλεψε τον καθαρισμό της δεξαμενής από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας, ενώ βυτίο του Δήμου γέμισε τη δεξαμενή με νερό και όλα είναι έτοιμα για την Εορτή των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 (μάσκες αποστάσεις). Τον Δήμο Καβάλας θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης.