Καβάλα: Αγνοείται ψαράς στην παραλία Οφρυνίου

Ο 57χρονος αλιέας έπεσε από τη βάρκα όταν τη χτύπησε κύμα και έκτοτε αγνοείται-Έρευνες από αέρος, ξηράς και θαλάσσης για τον εντοπισμό του

Ένας 57χρονος ψαράς αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της παραλίας Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, όταν το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022 έπεσε από τη βάρκα με την οποία είχε βγει για ψάρεμα μαζί με ακόμη ένα άτομο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο 57χρονος επαγγελματίας ψαράς ο οποίος κατάγεται από το Κοκκινοχώρι Καβάλας επέβαινε στο σκάφος του μαζί με έναν υπάλληλό του, όταν ένα κύμα τους χτύπησε, με αποτέλεσμα ο ψαράς να πέσει στη θάλασσα. Ενώ ζήτησε από τον υπάλληλό του να πάει τη βάρκα σε λιμάνι της Καβάλας για να βγει αυτός έξω, ξαφνικά χάθηκε στον βυθό.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, οχήματα από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο θα επιχειρήσει εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλλοδαπού επαγγελματία αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ν. «ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ» εκβολών ποταμού Στρυμόνα -Στρυμονικού κόλπου. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 57χρονος, λόγω απότομου κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 313 και αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Ιερισσού και Σταυρού και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηράς καθώς και αεροσκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.