Επείγουσα μεταφορά ασθενούς από τη Θάσο στην Καβάλα με το Energean Wave

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες 58χρονη ασθενής που έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας

Μία ακόμη επείγουσα μεταφορά ασθενούς από την Καβάλα στην Θάσο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ανέλαβε και ολοκλήρωσε έγκαιρα και με επιτυχία το Energean Wave.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης 12/1, η Energean ειδοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για ένα σοβαρό περιστατικό που αφορούσε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς ασθενούς από τον Λιμένα του Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το μόνο σκάφος που ήταν ικανό να πλεύσει σε τέτοιες συνθήκες ήταν το Energean Wave, το οποίο και αφίχθη στον Λιμένα του Πρίνου λίγο μετά τις 20.30 και παρέλαβε 58χρονη ασθενή που έπασχε από Οξεία Κοιλία (Ειλεός), με τη συνοδεία του γιατρού της. Το σκάφος αναχώρησε λίγο πριν τις 21.00 για το λιμάνι της Καβάλας όπου και αφίχθη περίπου μία ώρα μετά. Ακολούθησε η αποβίβαση της ασθενούς και του γιατρού της σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Με αφορμή την επιτυχή εκτέλεση ακόμη μίας ανθρωπιστικής αποστολής του σκάφους της Energean, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Energean Wave καθώς και το ναυτιλιακό τμήμα μας στην Καβάλα για την επιτυχή εκτέλεση άλλης μία ιδιαίτερα δύσκολης αποστολής σε μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση για έναν συνάνθρωπό μας. Η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της θα είναι πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία, θα είναι πάντα παρόντες όπου μπορούν να βοηθήσουν. Ο Πρίνος συνεχίζει να προσφέρει και θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στην περιοχή μας».