Ανοίγουν τα σχολεία στον Δήμο Καβάλας, παραμένουν κλειστά στον Δήμο Παγγαίου!

Στην Καβάλα αναφέρουν αποκλιμάκωση των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ στο Παγγαίο για διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών και ολικό παγετό

Ο ένας μιλά για αποκλιμάκωση των έντονων καιρικών φαινομένων και αποφασίζει να «ανοίξει» τα σχολεία και ο άλλος αναφέρει ότι θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του και τα κρατά κλειστά! Ο λόγος για τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου, που με διαφορά λίγων λεπτών το μεσημέρι της Τρίτης 25/1 έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους αναφορά με το εάν θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους ή όχι, λόγω της παγωνιάς.

Έτσι λοιπόν, στο Δήμο Καβάλας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας θα λειτουργήσουν κανονικά, με την ανακοίνωση να αναφέρει ότι: «με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας, λόγω της σταδιακής αποκλιμάκωσης των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022».

Αντίθετα στο Δήμο Παγγαίου οι σχολικές μονάδες καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη26 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αλλά και μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία και αύριο ημέρα Τέταρτη 26 Ιανουαρίου θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ολικός παγετός στα όρια του Δήμου Παγγαίου. Με δεδομένα τα παραπάνω όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παγγαίου, θα παραμείνουν και αύριο κλειστές».