Κορονοϊός: «Επιστρέφει» η μουσική στα μαγαζιά-Απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση

Δεν αλλάζει κάτι για τα γήπεδα-Μόνον καθήμενοι στην εστίαση-Από πότε θα ισχύσει η χαλάρωση των μέτρων-Οι ανακοινώσει Πλεύρη

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και την κατάργηση του ωραρίου λειτουργίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η λειτουργία των καταστημάτων αφορά σταθερά μόνον καθήμενους πελάτες.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 06:00 το πρωί.

Όπως τόνισε ο υπουργός, δεν αλλάζει κάτι επί του παρόντος σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στους χώρους αθλητισμού και στα γήπεδα, πρόκειται όμως να επανεξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ως προς την αύξηση της χωρητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Κυβέρνηση μερική χαλάρωση των μέτρων παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα δοθεί παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της αδυναμίας πραγματοποίησης της τρίτης δόσης, λόγω της κακοκαιρίας.