Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Όταν τα παιδιά (της Γ’ τάξης του ΔΣ Παληού) διδάσκουν με το παράδειγμα τους…

Η πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου να δώσουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα τους για την αγορά αγαθών για το Τραπέζι της αγάπης, συγκίνησε τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο

Τις προηγούμενες ημέρες κατέφθασε στο γραφείο του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου ιδιόγραφο γράμμα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παληού, με το οποίο γνωστοποιούσαν την συγκινητική τους πρωτοβουλία για την υποστήριξη της λειτουργίας του Τραπεζιού της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Έγραψαν λοιπόν :

«Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παληού. Κρατήσαμε λίγα από τα χρήματα που μαζέψαμε από τα κάλαντα τα Χριστούγεννα και αγοράσαμε κοτόπουλα, που είναι και υγιεινά, για να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που χρειάζονται τροφή και δεν έχουν. Σας παρακαλούμε να τα μαγειρέψετε εσείς και να τα δώσετε. Εμείς έτσι θα χαρούμε πολύ.

Γ’ τάξη ΔΣ Παληού».

Η έκφραση των ευχαριστιών της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους μικρούς μαθητές και τους διδασκάλους τους αποτυπώνεται στην ακόλουθη επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου προς τον Διευθυντή του Σχολείου :

«Κύριε Διευθυντά,

Θερμώς σας ευχαριστούμε για την από μέρους των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξεως και του υπευθύνου εκπαιδευτικού του Σχολείου σας ευγενική και εκούσια προσφορά ικανής ποσότητος πουλερικών στο Τραπέζι της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Σας ευχόμεθα κάθε δύναμη και ευλογία του αγίου Τριαδικού Θεού μας, με τις πρεσβείες του αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου, του φωτιστού και πολιούχου μας, και καλή πρόοδο στα μαθητευόμενα παιδιά μας.

Με ευχές και τιμή: Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος».

Ως ελάχιστο αντίδωρο οφειλομένης τιμής, επιβράβευσης και ευγνωμοσύνης προς τα παιδιά μας η επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου μας στο Δημοτικό Σχολείο Παληού, που θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει προγραμματισθεί, μετά από σχετική συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου.

Πράγματι, πολλά έχουμε να διδαχθούμε όλοι μας από τον πλούτο και το περιεχόμενο των καθαρών και αγνών ψυχών των μικρών παιδιών μας.