Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καβάλας: Σταματήστε την κοροϊδία και δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

Ανακοίνωση με αφορμή τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, απ’ όπου κι αν αυτά προκύπτουν

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να σταματήσει την επαίσχυντη διαδικασία της φορολόγησης των αναδρομικών από όπου και αν αυτά τα ποσά προκύπτουν, αφού αυτά καταβάλλονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στους συνταξιούχους ατόκως, στέλνουν 5 συνταξιουχικές οργανώσεις της Καβάλας. Τα σωματεία συνταξιούχων ΒΦΛ, ΙΚΑ (Η Ενσωμάτωση), ΟΑΕΕ, ΝΑΤ  και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ν. Καβάλας τονίζουν ότι δεν θα το βάλουν κάτω και με τον αγώνα τους θα διεκδικήσουν ό,τι άδικα τους έχει αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συνταξιουχικών σωματείων Καβάλας.

«Οι συνταξιουχικές οργανώσεις δεν θα το βάλουν κάτω και με τον αγώνα τους»

«Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις του Νομού Καβάλας θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της κυβέρνησης να ψηφίσει στην Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών, στην Εφορία.

Είναι γνωστό ότι όλες οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση με τις προκλητικές και απαράδεκτες αποφάσεις τους, περιέκοψαν τις 13η και 14η και τις κυρίες και επικουρικές συντάξεις, ενώ κάτω από την πίεση της δράσης του συνταξιουχικού κινήματος υποχρεώθηκαν και επέστεψαν ένα μέρος των αναδρομικών, από τα παραπάνω παρακρατηθέντα σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων με πολιτική απόφαση.

Όλα αυτά, όταν τα περασμένα χρόνια έχουν τσακίσει τις κύριες κι επικουρικές συντάξεις, έκοψαν το ΕΚΑΣ, περιόρισαν τις συντάξεις χηρείας, κατάργησαν τα πληρωμένα από τους συνταξιούχους δώρα τους. Όταν το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται, υπολογίζεται γύρω στα 8.5 δις Ευρώ για κάθε χρόνο, όπου η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει.

Τώρα η κυβέρνηση έρχεται με την άδικη φορολογία των αναδρομικών που καταβάλλονται μετά από αρκετά χρόνια άτοκα, σε μια περίοδο που πέραν των άλλων η ακρίβεια μας παίρνει τα υπόλοιπα να πάρει πίσω έστω και αυτά τα λίγα χρήματα. Μας κάνει όμως την χάρη να κάνει ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών μέχρι και 48 δόσεις, που όσοι προσφύγουν σε αυτή θα πληρώσουν νέα επιτόκια 6% κάθε χρόνο!!!  Αυτά τα ποσά θα έπρεπε να καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους  με τον τόκο καθυστέρησης πέντε χρόνων και να μην πληρώσει κανένας φόρο η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ντροπή.

Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει την επαίσχυντη διαδικασία, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών από όπου και αν αυτά τα ποσά προκύπτουν, αφού αυτά καταβάλλονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στους συνταξιούχους ατόκως.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις δεν θα το βάλουν κάτω και με τον αγώνα τους θα διεκδικήσουν ό,τι άδικα τους έχει αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους όλα αυτά τα χρόνια.

Σταματήστε όλη αυτή την κοροϊδία και δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις».