Φονικό στις Ελευθερές Καβάλας: Ο δράστης είχε ανοιχτές διαφορές με το θύμα. «Μου προκαλούσε καταστροφές στα χωράφια…»!

Η υπεράσπισή του κάνει λόγο για έγκλημα «εν βρασμώ» - Την Παρασκευή η απολογία του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022 ο καθ’ ομολογίαν 46χρονος δράστης της δολοφονίας του 44χρονου στον οικισμό των Ελευθερών.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη, ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, ζήτησε και πήρε διορία προκειμένου ο εντολέας του να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, κάνοντας λόγο για έγκλημα που τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο 46χρονος «για ασήμαντη αφορμή τον πυροβόλησε [σ.σ. τον 44χρονο] με κυνηγετικό όπλο στη θωρακική χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα».

Ο 46χρονος αγρότης υποστηρίζει ότι το θύμα, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, του προκαλούσε συστηματικά καταστροφές στα χωράφια του, γεγονός που είχε δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στους δύο. Το μοιραίο απόγευμα του Σαββάτου, ο δράστης μετέβη στην οικία του θύματος για να του ζητήσει τον λόγο και τότε η κατάσταση «ξέφυγε»…

Ο δράστης, χρησιμοποιώντας την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχει, πυροβόλησε το θύμα σχεδόν εξ επαφής, προκαλώντας του τραύματα που προκάλεσαν το ακαριαίο θάνατό του.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του 46χρονου, ενδεικτικό της ψυχικής κατάστασής του, μεταξύ άλλων, είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο δράστης, λίγα λεπτά αφότου εκτέλεσε τον 44χρονο, κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία.

Εικόνα: enanews.gr