ΑμεΑ Καβάλας-Ένωση Τυφλών ΑΜ-Θ: Αυτοψία στα έργα των πεζοδρομίων στη Νέα Πέραμο

Τα μέλη των συλλόγων κατέθεσαν τις προτάσεις τους αναφορικά με τους οδηγούς όδευσης τυφλών και τις ράμπες που θα πρέπει να δημιουργηθούν

Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας επισκέφθηκε την Νέα Πέραμο και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο μηχανικό του δήμου Παγγαίου κ. Γαβριηλίδη προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί του για την νέα ανάπλαση που λαμβάνει χώρα εκεί.

Τα μέλη του Συλλόγου και της Ένωσης διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους και εξέφρασαν στον κ. Γαβριηλίδη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας επί του σχεδιασμού του οδηγού όδευσης τυφλών και των ραμπών, ενώ τον ευχαρίστησαν για τη θετική διάθεση συνεργασίας.

Όλα τα έργα ανάπλασης πρέπει να γίνονται με γνώμονα την ασφαλή και ανεξάρτητη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία όρασης για να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και όχι απλώς με την προϋπόθεση της οριακής κάλυψης της υποχρεωτικότητας για προσβασιμότητα.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει ότι «ευελπιστούμε τα έργα ανάπλασης να συνεχιστούν για να μεγαλώσει η αλυσίδα της προσβασιμότητας στην περιοχή. Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Νομαρχιακού συλλόγου Ν. Καβάλας θα είναι πάντα επί τω έργω, σε όλες τις νέες μελέτες και σε όλες τις νέες αναπλάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα με καλύτερο δυνατό τρόπο για τους τελικούς χρήστες, τα άτομα με αναπηρία όρασης».