Καβάλα: Δύο κυνηγόσκυλα έγιναν βορά στα δόντια λύκων [φωτογραφίες]

Τραγική ειρωνεία: Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λυκόστομο! Τι πρέπει να κάνουν οι κυνηγοί αν τα σκυλιά τους σκοτωθούν από επιθέσεις λύκων

Διπλή επίθεση λύκων δέχτηκαν δύο κυνηγόσκυλα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στην Καβάλα κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, με τον άτυχο κυνηγό, Χρήστο Καραμανλίδη να θρηνεί ακόμη 2 αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες. Η τραγική, δε, ειρωνεία είναι ότι το περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στο Λυκόστομο και στον Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παλαιολόγο σε ρεπορτάζ για λογαριασμό του iHunt.gr, πρόκειται για τον Ανίβα 7 χρονών (γκέκας) και τον Έκτορα 4 χρονών (μπαράκι) τους οποίους έβγαλε ο Χρήστος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή ανάμεσα στο Λυκόστομο και στον Πλαταμώνα Καβάλας μαζί με άλλο 1 σκυλί.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Χρήστος είδε στο Gps τον Αννίβα και τον Έκτορα να φαίνονται ως ακίνητοι στα 190 μέτρα μακριά του, ενώ το άλλο σκυλί συνέχιζε τη δίωξη. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασαν σε λιγότερο από 15′ και βρήκαν τα 2 σκυλιά στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Σημειώνεται, δε, ότι από το 2017 η παρέα έχει χάσει 7 σκυλιά από επιθέσεις λύκων.

Τι πρέπει να κάνουν οι κυνηγοί αν τα σκυλιά τους σκοτωθούν από επιθέσεις λύκων

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ. και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

  • Ημερομηνία/ώρα
  • Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
  • Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
  • Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
  • Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
  • Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω