Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Ένα «παιδί του Δημοτικού Ωδείου» στην προεδρία του

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης παρουσίασε τον νέο πρόεδρου του ΔΩ Καβάλας, που αντικαθιστά τον Κοσμά Χαρπαντίδη

Τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Παναγιώτη Παπαδόπουλο παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Τον χαρακτήρισε ως «παιδί του Δημοτικού Ωδείου», δεδομένου ότι από αυτό ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του ως μαθητής, ενώ το υπηρέτησε παλαιότερα και ως μέλος της διοίκησής του.

Περιγράφοντας την πορεία του κ. Παπαδόπουλου, ανέφερε τα βήματά του στο Κρατικό Ωδείο, το Μουσικό Τμήμα του ΑΠΘ, το μεταπτυχιακό του στη Γαλλία και την σημερινή εκπαιδευτική του ιδιότητα ως καθηγητή Μουσικής.

«Το αγαπά κι είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στο Ωδείο, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για προαγωγή της μουσικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας», είπε ο Δήμαρχος.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επαρχιακά Ωδεία της Ελλάδας, και εξέφρασε τη βούληση «να αυξήσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης μουσικής εκπαίδευσης και να αποτελέσουμε σημαντικό συντελεστή της πολιτιστικής ζωής του Δήμου».

Τέλος, και οι δύο ευχαρίστησαν τον απερχόμενο πρόεδρο Κοσμά Χαρπαντίδη. Ο μεν Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την προσφορά του στο Ωδείο, ο δε νέος πρόεδρος τόνισε ότι παραδίδει το Ωδείο σχεδόν καθαρό από οικονομικές εκκρεμότητες, κι ότι καλλιτεχνικά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίτευγμα με την συνδιοργάνωση της Όπερας.