Καβάλα: Τοποθέτηση απινιδωτών στο λιμάνι της Κεραμωτής και στο «Φίλιππος Β΄»

Η ανάπτυξη δεν προηγείται της ανθρώπινης ζωής: Μια κίνηση με σκοπό να σωθούν ζωές από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας

Στην τοποθέτηση απινιδωτών προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας ΑΕ στο λιμάνι της Κεραμωτής και στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β΄», ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σωτήριας επέμβασης, αν κριθεί απαραίτητο, τη στιγμή, μάλιστα, που στο εμπορικό λιμάνι εργάζεται πολύς κόσμος, ενώ το λιμάνι της Κεραμωτής δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι είναι βασικό η απινίδωση να χορηγείται άμεσα μετά την καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, η κοιλιακή μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία. Αντίθετα, εάν απινιδωθεί εντός του πρώτου λεπτού από την καρδιακή ανακοπή οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς είναι περίπου 90%. Για κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση, η επιβίωση μειώνεται κατά 7-10%. Εάν καθυστερήσει πάνω από 10 λεπτά, οι πιθανότητες επιβίωσης στους ενήλικες είναι κάτω του 5%.

Κατά την τοποθέτηση του απινιδωτή στην Κεραμωτή το «παρών» έδωσαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ, Άννυ Θυσιάδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο  Νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, μέλη του ΕΚΑΒ και εκπρόσωποι της οικείας Λιμενικής Αρχής.