Καβάλα: Τελεσίδικα αθώος ο γιατρός ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι εργαζόταν χωρίς πτυχίο

Ο γιατρός δικαιώθηκε πανηγυρικά, με τις κατηγορίες να καταρρίπτονται, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάνθηκε ότι τα στοιχεία «έδειξαν» πως διέθετε τελικά πτυχίο

Σάλος είχε προκληθεί το 2018 στην κοινωνία της Καβάλας, όταν ένας γιατρός κατηγορήθηκε ότι φρόντιζε ασθενείς για 17 χρόνια χωρίς να έχει πτυχίο. Ο εν λόγω γιατρός είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο στη θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας τον Φεβρουάριο του 2001 και από τότε εργαζόταν ανελλιπώς στο Νοσοκομείο της Καβάλας [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ].

Μετά από αυτές τις κατηγορίες ανακλήθηκε ο διορισμός του, ενώ ο ίδιος σταμάτησε να εργάζεται στο Νοσοκομείο, μετά από ενέργειες της τότε Διοίκησης. Παράλληλα, η ανάκληση του διορισμού του είχε δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Μετά από 4 χρόνια ο γιατρός δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τελεσίδικη αθωωτική απόφαση η οποία βγήκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, με τον εισαγγελέα να κρίνει ότι τα στοιχεία «έδειξαν» ότι ο γιατρός είχε πάρει το πτυχίο του.

Προηγήθηκε η προσκόμιση από τον δικηγόρο του γιατρού σχετικών τεκμηρίων από το Πανεπιστήμιο της Μεσίνα τα οποία πιστοποιούν ότι πήρε κανονικά το πτυχίο του, καταρρίπτοντας έτσι τις σχετικές κατηγορίες.